DOTACJE
DOTACJE

Realizujemy projekt:

„Powrót na ścieżkę rozwoju FOOD CONCEPT JOLANTA JURKOWLANIEC dzięki zakupieniu środków trwałych pozwalających na uruchomienie rzemieślniczej piekarnio – cukierni (przebranżowienie).”

Celem głównym projektu jest powrót na ścieżkę rozwoju i przebranżowienie się w ramach prowadzonej działalności, w celu ochrony przed skutkami COVID-19, a cele szczegółowe to zmiana głównego kodu PKD prowadzonej działalności; utrzymanie zatrudnienia; utworzenie 2 nowych miejsc pracy; wdrożenie proekologicznego rozwiązania (panel fotowoltaicznych); a tym samym uzyskanie stabilnego źródła przychodów.

Planowane efekty: w wyniku realizacji projektu Wnioskodawca otworzy rzemieślniczą piekarnio – cukiernię, która będzie jego przeważającą działalnością (zmiana PKD z 56.10.A na 47.24.Z).

Całkowita wartość projektu: 483 267,00

Wkład UE: 314 320,00

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz Budżetu Państwa w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego dla Województwa Dolnośląskiego na lata 2014-2020

Sfinansowano w ramach reakcji Unii na COVID-19

UE_banner
Zrzut ekranu 2022-03-8 o 21.56.58

Firma: DI CONCEPT Sp. z o.o.

Cel projektu: wsparcie przedsiębiorstwa w zakresie zapewnienia płynności finansowej oraz bieżącej działalności w związku z skutkami epidemii COVID-19.

Planowane efekty: Utrzymanie działalność przedsiębiorstwa

Wartość projektu: 18 744,00 zł , w tym wkład Funduszy Europejskich: 18 744,00 zł.

 

Firma: FOOD CONCEPT JOLANTA JURKOWLANIEC

Cel projektu: wsparcie przedsiębiorstwa w zakresie zapewnienia płynności finansowej oraz bieżącej działalności w związku z skutkami epidemii COVID-19.

Planowane efekty: Utrzymanie działalność przedsiębiorstwa

Wartość projektu: 18 744,00 zł , w tym wkład Funduszy Europejskich: 18 744,00 zł.

 

Tytuł projektu: Dywersyfikacja działalności FOOD CONCEPT JOLANTA JURKOWLANIEC, pozwalająca

na wprowadzenie nowej i ulepszonej usługi, w celu zwiększenia odporności przedsiębiorstwa na sytuacje

kryzysowe, realizowana w Regionie 5: województwa dolnośląskie, lubuskie, wielkopolskie.

Planowane działania (zadania) w ramach projektu oraz planowane do osiągnięcia efekty:

1. Zakup sprzętu gastronomicznego.

2. Zakup usługi doradczej.

3. Zakup usługi szkoleniowej.

Celem głównym projektu jest zwiększenie odporności mojego przedsiębiorstwa na sytuacje kryzysowe.

Cele szczegółowe:

– zdywersyfikowanie dotychczasowej działalności i wejście w nowe obszary działania,

– pozyskanie szerszej grupy odbiorców,

– wprowadzenie nowej i ulepszonej usługi,

– zmiana sposobu dostarczania produktów/ usług,

– zautomatyzowanie i zwiększenie efektywności procesu produkcyjnego pozwalających m.in. na

ograniczenie zużycia energii elektrycznej, zmniejszenie obciążenia dla środowiska, ograniczenie kosztów,

– pozyskanie nowych źródeł przychodów i ich zwiększenie,

– podniesienie konkurencyjności na rynku,

– zwiększenie dostępności i jeszcze większe odpowiedzenie na potrzeby osób o różnorodnych

potrzebach (m.in. osób niepełnosprawnych, starszych).

Cele te będą możliwe do osiągnięcia dzięki przeprowadzeniu działań inwestycyjnych, doradczych i

szkoleniowych. Osiągnięcie w/w założeń będzie możliwe, gdyż w wyniku podjętych działań rozszerzę

moją działalność restauracyjną o działalność kawiarnianą (nowa usługa) i zmienię sposób

dostarczania/oferowania jedzenia na wynos (ulepszona usługa).

Grupy docelowe:

– Food Concept Jolanta Jurkowlaniec

– pracownicy Food Concept Jp;anta Jurkowlaniec,

– osoby niepełnosprawne chcące skorzystać z naszej oferty,

– wszystkie osoby korzystające z usług kawiarnianych i restauracyjnych, turyści, osoby zainteresowane

ofertą na wynos (takeaway food).

Koszt przedsięwzięcia i wartość dofinansowania z UE:

Ogółem: 737 963.10 zł

Kwalifikowane: 599 970,00 zł

Wartość dofinansowania z UE: 419 379,03 zł