Realizujemy projekt:
„Powrót na ścieżkę rozwoju FOOD CONCEPT JOLANTA JURKOWLANIEC dzięki zakupieniu środków trwałych pozwalających na uruchomienie rzemieślniczej piekarnio – cukierni (przebranżowienie).”
Celem głównym projektu jest powrót na ścieżkę rozwoju i przebranżowienie się w ramach prowadzonej działalności, w celu ochrony przed skutkami COVID-19, a cele szczegółowe to zmiana głównego kodu PKD prowadzonej działalności; utrzymanie zatrudnienia; utworzenie 2 nowych miejsc pracy; wdrożenie proekologicznego rozwiązania (panel fotowoltaicznych); a tym samym uzyskanie stabilnego źródła przychodów.
Planowane efekty: w wyniku realizacji projektu Wnioskodawca otworzy rzemieślniczą piekarnio – cukiernię, która będzie jego przeważającą działalnością (zmiana PKD z 56.10.A na 47.24.Z).
Całkowita wartość projektu: 483 267,00
Wkład UE: 314 320,00
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz Budżetu Państwa w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego dla Województwa Dolnośląskiego na lata 2014-2020
Sfinansowano w ramach reakcji Unii na COVID-19
Firma: DI CONCEPT Sp. z o.o.
Cel projektu: wsparcie przedsiębiorstwa w zakresie zapewnienia płynności finansowej oraz bieżącej działalności w związku z skutkami epidemii COVID-19.
Planowane efekty: Utrzymanie działalność przedsiębiorstwa
Wartość projektu: 18 744,00 zł , w tym wkład Funduszy Europejskich: 18 744,00 zł.
Firma: FOOD CONCEPT JOLANTA JURKOWLANIEC
Cel projektu: wsparcie przedsiębiorstwa w zakresie zapewnienia płynności finansowej oraz bieżącej działalności w związku z skutkami epidemii COVID-19.
Planowane efekty: Utrzymanie działalność przedsiębiorstwa
Wartość projektu: 18 744,00 zł , w tym wkład Funduszy Europejskich: 18 744,00 zł.
Tytuł projektu: Dywersyfikacja działalności FOOD CONCEPT JOLANTA JURKOWLANIEC, pozwalająca
na wprowadzenie nowej i ulepszonej usługi, w celu zwiększenia odporności przedsiębiorstwa na sytuacje
kryzysowe, realizowana w Regionie 5: województwa dolnośląskie, lubuskie, wielkopolskie.
Planowane działania (zadania) w ramach projektu oraz planowane do osiągnięcia efekty:
1. Zakup sprzętu gastronomicznego.
2. Zakup usługi doradczej.
3. Zakup usługi szkoleniowej.
Celem głównym projektu jest zwiększenie odporności mojego przedsiębiorstwa na sytuacje kryzysowe.
Cele szczegółowe:
– zdywersyfikowanie dotychczasowej działalności i wejście w nowe obszary działania,
– pozyskanie szerszej grupy odbiorców,
– wprowadzenie nowej i ulepszonej usługi,
– zmiana sposobu dostarczania produktów/ usług,
– zautomatyzowanie i zwiększenie efektywności procesu produkcyjnego pozwalających m.in. na
ograniczenie zużycia energii elektrycznej, zmniejszenie obciążenia dla środowiska, ograniczenie kosztów,
– pozyskanie nowych źródeł przychodów i ich zwiększenie,
– podniesienie konkurencyjności na rynku,
– zwiększenie dostępności i jeszcze większe odpowiedzenie na potrzeby osób o różnorodnych
potrzebach (m.in. osób niepełnosprawnych, starszych).
Cele te będą możliwe do osiągnięcia dzięki przeprowadzeniu działań inwestycyjnych, doradczych i
szkoleniowych. Osiągnięcie w/w założeń będzie możliwe, gdyż w wyniku podjętych działań rozszerzę
moją działalność restauracyjną o działalność kawiarnianą (nowa usługa) i zmienię sposób
dostarczania/oferowania jedzenia na wynos (ulepszona usługa).
Grupy docelowe:
– Food Concept Jolanta Jurkowlaniec
– pracownicy Food Concept Jp;anta Jurkowlaniec,
– osoby niepełnosprawne chcące skorzystać z naszej oferty,
– wszystkie osoby korzystające z usług kawiarnianych i restauracyjnych, turyści, osoby zainteresowane
ofertą na wynos (takeaway food).
Koszt przedsięwzięcia i wartość dofinansowania z UE:
Ogółem: 737 963.10 zł
Kwalifikowane: 599 970,00 zł
Wartość dofinansowania z UE: 419 379,03 zł