
DINETTE BISTRO & BAR
Dinette to miejsce, w którym dzielimy się radością z twórczego i naturalnego gotowania. Odkrywamy nowe smaki i cieszymy z przyjemności, jaką daje pyszny posiłek. Chleb wypiekamy na miejscu, w naszej piekarni, według tradycyjnych receptur, na zakwasie.
Codziennie do 12:00 podajemy śniadaniową klasykę uzupełnioną autorskimi propozycjami na dobry początek dnia. Od 13:00 serwujemy dania współczesnej kuchni międzynarodowej z krótkiej, sezonowej, zmieniającej się co kilka tygodni karty.
Specjalnością naszego baru są intrygujące koktajle i oryginalne przekąski, które najlepiej smakują z lampką wina. Zapraszamy codziennie – w pojedynkę i z przyjaciółmi na poranną kawę i śniadanie, lekki lunch, popołudniową przekąskę, luźną kolację i wieczorny koktajl.
Latem, oprócz miejsc w lokalu mamy dla Was też stoliki na zewnątrz, gdzie w chłodniejszy wieczór – oprócz naszych dań – rozgrzeją Was ciepłe koce i piękny widok na zachodzące słońce nad Operą.
Chefem Kuchni jest Luigi Fiore, jego zastępcą i pierwszym Sous Chefem Dawid Gancarz.
Za wszystkie nieziemskie desery odpowiada Pastry Chef Arkadiusz Kruszik – Mistrz Polski Deserów Expo Sweet 2017.
Managerami lokalu jest Patrycja Chrustowska. Barem rządzi i koktajle wymyśla Natalia Jędrzejko.
Niestety nie przyjmujemy rezerwacji na weekendowe śniadania, ale zapraszamy Was serdecznie, miejsce na pewno się znajdzie.
Sprawdź co dobrego u nas dzisiaj zjesz


Dinette Bistro & Bar
Plac Teatralny 8
50-051 Wrocław
+48 534 207 534
opera@dinette.pl
Otwarte
pon – śr: 08:00 – 21:00
czw – so: 08:00 – 23:00
ndz: 9:00-18:00