Gęsina na świętego Marcina w Dinette 8-11/11/2024
Już w najbliższy weekend, a ten trwa aż cztery dni (licząc od piątku, bo dlaczego nie?) czekamy na Was ze specjalnym gęsinowym menu. Znajdziecie w nim naprawdę esencjonalny bulion z domowymi kopytkami, oraz danie główne, gdzie – nie mogąc się zdecydować co wybrać – postanowiliśmy dać Wam do spróbowania dwa rodzaje mięsa, czyli i pierś i udko 🙂
Możecie je zamówić osobno, lub w zestawie, dzięki czemu jest trochę taniej, a zaoszczędzony grosz można wydać na dopasowane wino 😉
Czekamy na Was od piątku do poniedziałku i jeżeli robicie rezerwację – dopiszcie proszę, że na gęsinę – wtedy na pewno odłożymy Wam porcję 🙌🙂 Do zobaczenia na gęsinie!
PO PIERWSZE MNIEJSZE | 35
Gęsi bulion | kopytka, jarmuż, grzyby bukowe, kasztany, masło borowikowe
PO DRUGIE WIĘKSZE | 78
Gęsina | pierś i noga z gęsi, blin ziemniaczany z truflą, raddichio, puree z kalafiora z białą czekoladą, aronia
SET MENU | 99
WINO | 125 / 750ml
D.N.M.C., Filipa Pato | 32 / 180
Baga, Portugalia, Bairrada, 2022
Sobernheime Spätburgunder Trocken, K.H. Schneider | 41 / 220
Spätburgunder, Niemcy, Nahe, 2019