Di_logo_black

DINETTE BISTRO & BAR

Dinette to miejsce, w którym dzielimy się radością z twórczego i naturalnego gotowania. Odkrywamy nowe smaki i cieszymy z przyjemności, jaką daje pyszny posiłek. Chleb wypiekamy na miejscu, w naszej piekarni, według tradycyjnych receptur, na zakwasie.

Codziennie do 12:00 podajemy śniadaniową klasykę uzupełnioną autorskimi propozycjami na dobry początek dnia. Od 13:00 serwujemy dania współczesnej kuchni międzynarodowej z krótkiej, sezonowej, zmieniającej się co kilka tygodni karty.

Specjalnością naszego baru są intrygujące koktajle i oryginalne przekąski, które najlepiej smakują z lampką wina. Zapraszamy codziennie – w pojedynkę i z przyjaciółmi na poranną kawę i śniadanie, lekki lunch, popołudniową przekąskę, luźną kolację i wieczorny koktajl.

Latem, oprócz miejsc w lokalu mamy dla Was też stoliki na zewnątrz, gdzie w chłodniejszy wieczór – oprócz naszych dań – rozgrzeją Was ciepłe koce i piękny widok na zachodzące słońce nad Operą.

Chefem Kuchni jest Luigi Fiore, jego zastępcą i pierwszym Sous Chefem Dawid Gancarz.
Na placu Teatralnym znajduje się też nasza piekarnia Dinette Bakery, której szefuje Bartłomiej Szymczyk.
Za wszystkie nieziemskie desery odpowiada Pastry Chef Arkadiusz Kruszik – Mistrz Polski Deserów Expo Sweet 2017.
Managerami lokalu są Martyna Hodyjas i Patrycja Chrustowska. Barem rządzą Ewa Siedlanowska i Natalia Jędrzejko.

Niestety nie przyjmujemy rezerwacji na weekendowe śniadania, ale zapraszamy Was serdecznie, miejsce na pewno się znajdzie.

Sprawdź co dobrego u nas dzisiaj zjesz

dinette_bistro_bar_logo

Dinette Bistro & Bar
Plac Teatralny 8
50-051 Wrocław

+48 534 207 534
opera@dinette.pl

 

Otwarte

pon – czw: 08:00 – 21:00

pt – so: 08:00 – 22:00

ndz: 8:00-18:00

 

Laurent Fine dining,
107 Duncan Avenue, New York
914-309-7030,
Open: 09:00 am – 01:00 pm